Hvorfor skal tilslutningen betales nu?

23. september 2022

Vi får jævnligt henvendelser omkring betalingen for fjernvarmetilslutningen. Hvorfor er det, at tilslutningen skal betales, før det reelt er muligt at aftage fjernvarme?

Inden fjernvarmen når rundt til alle vores kommende forbrugere, er der et stort anlægsarbejde, der skal være på plads. Vi skal lave en forsyningsledning fra værket og ud i Nordbyen, alle forbrugere skal have et afklaringsbesøg, stikledningerne skal graves ind, og der skal indkøbes fjernvarmeledninger, fjernvarmeskabe, units og meget mere.

Vi har således enorme omkostninger, inden den første forbruger kobles til.

For at disse omkostninger ikke belaster eksiterende forbrugere i form af låneomkostninger, skal kommende forbrugere betale deres tilslutninger i hhv september 2022 og 2023. Betalingen er også en meget konkret "fastlåsning" af aftalen.

Forbrugerens udgift på 12.500 kroner er dog kun en lille del af det, en tilslutning reelt koster. Resten kommer, som det også er oplyst i tilslutningsmaterialet, fra forhøjede faste kvm bidrag og betaling til varmemesterordningen. Ud over et større tilskud fra den offentlige fjernvarmepulje.

Vi har forståelse for, at i som gaskunder er pressede i øjeblikket. Til de, der kommer til at have ekstra regninger på f.eks. stikledning ud over 20 meter, tilbyder vi derfor, at der først betales for ekstraomkostningerne i 2023. Men betalingsfristen for betaling af selve tilslutningen, kan vi desværre ikke rokke ved.

Vi arbejder så hurtigt vi kan, og håber på jeres forståelse.