Den første forbruger har fået fjernvarme

22. februar 2023

Så kom dagen !

Fejring er på sin plads! Den første forbruger på Byagervej har nu fået fjernvarme.

Udrulning af fjernvarme er en langsommelig affære. Gravearbejdet blev påbegyndt i maj sidste år, men der skal først laves hovedforsyningsledninger og opbygges et større ledningsnet, før de enkelte forbrugere kan kobles på. Når ledningsnettet er etableret, skal systemet fyldes med fjernvarmevand.

Der skal også være nok forbrugere klar til at blive koblet på fjernvarmen. Alternativt skulle en enkelt forbruger opvarme hele ledningsnettet alene. Men NU sker det. Vi tilslutter reelt forbrugerne.

Hver enkelt tilslutning tager næsten en arbejdsdag, når det eksisterende system skal afblændes og nedtages, og den nye unit skal opsættes og indjusteres. Det betyder, at også denne del af udrulningen kommer til at tage tid, selv om vi har indgået aftaler med 3 VVS firmaer.

Senest først på efteråret forventer vi at starte gravearbejdet i område 2 (øst for Nørregade). Men, som det fremgår ovenfor, betyder det ikke, at forbrugerne bliver koblet på. De første tilkoblinger i område 2 forventes tidligst ultimo 2024.

Der er mulighed for at følge lidt med i planerne her:

Overordnet

Tilslutninger