Tænder du langsomt?

17. oktober 2017

Tænder du langsomt?

En almindelig villafamilie kan spare op mod 1.500 kroner på en fyringssæson ved at følge et par nemme råd.

Hvis du er en af dem, der tænder langsomt, så har du faktisk fat i den lange ende. Desværre er der i denne sammenhæng hverken tale om forelskelse eller ting, der foregår i soveværelset – vi skal snarere et smut i kælderen. En ny fyringssæson er nemlig i sigte, og der er mange penge at spare på at tænde langsomt op for dit fjernvarmeanlæg.

Sådan tænder du langsomt
For at tænde optimalt for fjernvarmen er det en god ide at skæve til temperaturerne udenfor og skrue gradvist op for sit fjernvarmeanlæg.
Man skal nøjes med at sætte termostaten på fjernvarmeanlægget, så temperaturen på vandet, der løber frem til radiatorerne, er på mellem 35-40 grader i begyndelsen af fyringssæsonen, og så skrue gradvist op for varmen i takt med det bliver koldere udenfor.


Når kulden bider sig mere fast, i eksempelvis oktober, så kan man hæve temperaturen på anlægget fem grader mere. Og når det bliver endnu koldere længere henne på fyringssæsonen, så drejer man termostaten yderligere fem grader op.

Ved at åbne varmen trin for trin sparer man ikke kun penge. Man udleder også op mod et halvt ton CO2 mindre over de kolde måneder.

På hjemmesiden www.taendlangsomt.dk kan du få en god begyndelse på fyringssæsonen. Her kan du finde information, der kan gøre dig dus med dit fjernvarmeanlæg.